Rolluiken ter inbraakpreventie: tips voor veiligheid en comfort in de winter

Rolluiken fungeren niet alleen als zonwering en isolator, ze zijn ook een effectieve beschermingsbarrière voor je woning tijdens de donkere winterdagen. Niets voelt beter dan ‘s avonds je rolluiken naar beneden te laten en je huis volledig af te sluiten. Het veiligheidsgevoel is vaak een van de belangrijke redenen om voor rolluiken te kiezen. Ontdek de veelzijdigheid die rolluiken van SUYS te bieden hebben.  

De functie van rolluiken

De functie van rolluiken is effectief de zon buiten houden, waardoor je de controle hebt over de hoeveelheid natuurlijk licht die je huis binnenkomt. Daarnaast isoleren ze uitstekend, waardoor je jouw energiekosten kunt verlagen en een comfortabelere leefomgeving kunt creëren. Belangrijk om te weten is dat ze ook fungeren als een extra barrière, waardoor jouw huis beschermd is tegen ongewenste indringers en potentiële schade. Waarom zijn rolluiken inbraakwerend?

1. Afschrikmiddel

Het feit dat jouw woning rolluiken heeft, is al een afschrikmiddel voor potentiële inbrekers.

2. Fysieke barrière

Door het gebruik van een stevig materiaal zoals aluminium, vormen deze rolluiken een fysieke barrière. Hierdoor neemt het veel tijd in beslag om binnen te geraken, en ontmoedigt het inbrekers.

3. Veiligheidsveer

Bij de voorzetrolluiken kunnen ook extra veiligheidsveren voorzien worden die het rolluikpantser steeds naar beneden gedrukt houden in gesloten toestand.

4. Privacy

Geniet van privacy en verhinder verkenningsrondes waarbij men checkt of het de moeite waard is om in te breken.

5. Automatische bediening

Laat je rolluiken automatisch op vaste tijdstippen naar boven en naar beneden gaan wanneer je er niet bent. Hierdoor wek je de indruk dat er toch iemand thuis en zijn dieven eerder geneigd je woning links te laten liggen.

6. Geluid

Ook het optrekken of neerlaten van rolluiken kan geluid maken, waardoor inbrekers worden afgeschrikt.

Meer voordelen

Rolluiken bieden ook nog andere voordelen. In de zomer zet je ze in als zonwerende oplossing om het huis koel te houden. Wil je op ongeacht het tijdstip ongehinderd inslapen dan creëer je in mum van tijd totale duisternis. En wil je liever niet dat iedere nieuwsgierige passant deelt in je activiteiten binnenshuis, dan bieden ze de nodige privacy.

Veilig wonen

Investeren in rolluiken is niet alleen een stap naar huisbeveiliging, maar ook een investering in jouw gemoedsrust en comfort. Jezelf veilig voelen en het beschermen van jouw eigendommen is voor iedereen belangrijk, overweeg daarom de installatie van rolluiken. Ze bieden namelijk ook glasbeveiliging tijdens stormachtig weer, waardoor je huis een veilige haven wordt.

Comfortabel wonen

De rolluiken zijn bijzonder geschikt voor woningen op de begane grond, eerste verdieping, of bij ramen in de buurt van een dakterras. Deze strategische installatiepunten zorgen niet alleen voor een veilige omgeving door potentiële indringers af te schrikken, maar dragen ook bij aan het creëren van een comfortabele leefomgeving.

 

Ontdek onze automatische en elektrische rolluiken op maat of vind een SUYS verdeler in jouw buurt