Rolluiken: een krachtige verdedigingslinie tegen extreme weersomstandigheden

Weerbestendig ontwerp

De rolluiken van SUYS zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, ontwikkeld om te presteren onder de meest uitdagende omstandigheden. Je kiest voor rolluiken omdat ze de ruimte verduisteren, of omwille van privacy. Maar vooral om je woning te beschermen tegen enerzijds het warme klimaat tijdens de zomers, en anderzijds tegen extreem slechte weersomstandigheden. En dat laatste komt steeds vaker en vaker voor.      
Bij een storm fungeren rolluiken als een forse fysieke barrière voor ramen, ze verschaffen beschutting tegen rondvliegend puin en harde regen en wind. Ze waarborgen de veiligheid van jouw woning en bieden jou het nodige comfort binnenshuis.     
De stevige constructie biedt aanzienlijke windweerstand, waardoor de kans op schade aan ramen en structuren wordt geminimaliseerd. Daarnaast beschermen rolluiken tegen hevige neerslag, waardoor het risico op lekkage of waterschade aan het interieur wordt verminderd.

 

Pantser tegen stormweer

Volgens het KMI van België wordt vanaf windkracht 9 gesproken van een storm, dan is er sprake van rukwinden die alles wat los zit meesleuren. Een cruciale overweging tijdens een storm is de keuze tussen volledige opening of sluiting van de rolluiken vóór de storm. Bij half geopende rolluiken kan de wind een kans zien om achter het pantser te komen, met mogelijk beschadigde rolluiklamellen tot gevolg. Het is dus belangrijk om jouw rolluiken volledig naar beneden te laten voor een maximale bescherming. Zonwerende screens zijn dan wel een evenwaardig alternatief om jouw woning te beschermen tegen de zon of om privacy te bieden, ze zijn echter geen extra meerwaarde bij dergelijke buitengewone weersomstandigheden. Screens worden getest tot windsnelheden van 130 km/u, ze kunnen dus wel tegen een stootje. Maar wanneer de wind vrij spel krijgt bij extreme windstoten, dan is de kans op schade aan het doek wel degelijk groot. Het is dus heel belangrijk om tijdens een storm je rolluiken naar beneden te doen en screens omhoog!

 

Eenvoudige bediening

De rolluiken van SUYS zijn gemakkelijk te bedienen met een druk op de knop of via jouw smartphone, waardoor je snel en moeiteloos bescherming kunt bieden aan je huis. Of het nu gaat om een plotselinge windvlaag of een stortbui, je kunt je woning in een oogwenk veilig maken.

 

Energie-efficiëntie in elk seizoen

Naast bescherming tegen stormachtig weer, helpen rolluiken ook bij het handhaven van een stabiele binnentemperatuur. Ze fungeren als isolator, waardoor warmteverlies wordt verminderd en energie wordt bespaard, zelfs in barre weersomstandigheden. 

 

Investeer in jouw veiligheid

Bescherming hoeft niet ten koste te gaan van stijl. De rolluiken van SUYS combineren functionaliteit met esthetiek. Elke RAL-kleur is mogelijk, waardoor jouw rolluiken perfect kunnen matchen met de look van jouw woning.

 

Ontdek onze automatische en elektrische rolluiken op maat of vind een SUYS verdeler in jouw buurt