In 4 stappen naar de buitenzonwering op maat van jouw woning

Overweeg je de installatie van buitenzonwering om oververhitting te vermijden in huis? Screens houden de binnentemperatuur immers comfortabel wanneer de warmte buiten slopend is. Zonder energieverslindend aircosysteem dan nog.

In 4 stappen loodsen we je naar een heerlijk frisse woning:

STAP 1: Welk type kies ik?

We starten bij de basis, gaat het om een bestaande woning of nieuwbouw?
In de meest ideale situatie werd er bij het ontwerp van een woning al rekening gehouden met buitenzonwering. Dan worden de screenkast en geleiders weggewerkt in de spouw voor een strakke look (Lockscreen® INTEGRATED).
Bij renovatie zijn er evengoed opties met oog voor design. Als het om een ingrijpende verbouwing gaat, waarbij de ramen vervangen worden, kies je voor een screen die op het raamkader geplaatst wordt (Lockscreen® TOP). Zo kan de screenkast alsnog achter de gevel weggewerkt worden. Is de verbouwing minder ingrijpend, dan is een voorzetscreen dé oplossing (Lockscreen® FRONT).

STAP 2: Wat zijn de mogelijkheden in afwerking?

Screens worden vaak gekozen omwille van hun strakke design en de brede waaier aan uitvoeringsmogelijkheden. De Lockscreen® heeft standaard een volledig intrekbare onderlat waardoor die het gezichtsveld niet stoort en het geheel eleganter oogt. De kasten zijn mooi naadloos afgewerkt en kunnen samen met de geleiders gepoederlakt worden in jouw kleur naar keuze.
TIP: Stem de kleur van jouw screens af op jouw ramen voor een subtiele integratie in de architectuur.

STAP 3: Hoe kies ik het juiste doek?

Bij het kiezen voor externe doekzonwering is het type doek zeer bepalend. Je kiest uiteraard liefst een kleur die past, maar overweeg vooral het functionele aspect. Waar plaats je de screens? Komen die bij de slaapkamers, dan ga je voor een volledig verduisterend doek. Is privacy belangrijk? Dan is een donker doek het meest geschikt: minder inkijk van buiten naar binnen, maar je behoudt wel een goede zicht naar buiten. Een lichter doek brengt dan weer meer daglicht naar binnen. En vergeet niet dat je in de eerste plaats voor het weren van de zon kiest. Bekijk dus zeker de G-waarde van het doek, die geeft aan in welke mate jouw interieur nog opwarmt met het screendoek. Afhankelijk van de oriëntatie van het raam, kan dit dus wel eens doorslaggevend zijn in jouw doekkeuze.

STAP 4: Manuele of elektrische bediening?

Een gemotoriseerde bediening is zonder twijfel de slimste en meest comfortabele oplossing. Naast de klassieke schakelaar of afstandsbediening, is een aansturing via smartphone of tablet op vandaag het nieuwe normaal. Zelfs met spraaksturing via Google Assistant en Alexa (Amazon) laat je je screens open en dicht gaan.
Automatisatie maakt het leven niet alleen makkelijk, geprogrammeerde weekscenario’s of een timerfunctie zorgen ervoor dat je je woning met een gerust gemoed kan verlaten.

Met de keuze voor onze kwaliteitsvolle buitenzonwering, kies je in de eerste plaats voor welzijn en comfort bij jou thuis. Maar evengoed voor een lagere energiefactuur, voor privacy, voor een esthetische oplossing... En als bonus geven we je nog mee dat je je screens zelfs bij ons grillige Belgische weer naar beneden kan laten. Dankzij onze innovatieve Lockscreen® technologie blijven de screens ook bij stormweer (tot 130km/u !) strak vastgeritst in de zijgeleiders.

Vraag bij één van onze Preferred Partners je prijsofferte op maat van jouw woning